Tuition for Intuition

To Live & To Let Go

 

Primal Terapi, Childhood Deconditioning og NARM

 

Primal terapi  blev udviklet i 1970 af den kendte psykolog og psykoterapeut Athur Janov.

Primal henviser til ordet primær i betydningen oprindelig. metoden fra Arthur bygger på at det er muligt at gå tilbage og genopleve  de smertefulde oplevelser vi havde i barndommen og dermed forløse den smerte fra kroppen. I modsætning til samtale terapi er primal terapi følelses orienteret og sigter mod at skabe øget bevidsthed og heling gennem at gå dybt ind i forløsning af følelser, som er fortrængt.

 

Childhood Deconditioning er videreudviklingen af primal terapi. Processerne omkring indre barn som de udføres idag, er resurse orienteret mod det indre barn, som en livfuld og livsbekræftende del af os, som stadig er med os i vores voksne liv idag. 

Arbejdet er under stadig udvikling af terapeuterne Svarup og Premartha siden 1975 og op til idag.

 

NARM er en videreudvikling af primal terapien og childhood decondtioning processen. NARM er baseret på den samme forståelse af barndommens fem udviklings punkter, og dertil kommer at NARM inkluderer den moderne traume forskning i sin tilgang. Så i denne proces/samtale arbejder vi uden regression, d.v.s. hele tiden i her-og-nu, samtidig med at nerve-systemets selv-helbredende kræfter og mekanismer tages i ed.
NARM er udviklet af den amerikanske psykolog Laurence Heller.

 

Jeg har i de seneste år skiftet tilgang i forhold til primal terapi og chilhood deconditioning og arbejder nu udelukkende efter de principper, der tilgodeser vores nerve system d.v.s. NARM og SE (Somatic Experiencing, udvilket af Peter Levine).

 

   

Copyright ZENZEI © 2017. All Rights Reserved.